6-8 augusti

På väg till Hanö över Hanöbukten med gamla dyningar. Såg hur ön växte fram vid horisonten. Sju och en halv timme från start gick vi in hamnen men där var det fullt så vi gick till Hällevik istället.

Hällevik visade sig vara riktigt lyckat, fin liten hamn med en restaurang med en fantastiskt god spätta, välbehövligt efter nio timmar på havet. Våra kompisar svalorna som funnits i alla hamnar hade parkerat sig på staget mellan Elizabeths master. En vacker syn.

Morgonen 7 augusti började fint när vi kom tillbaka från morgonpromenaden höll Olle på att baka scones till frukost. Vi gick en betydligt kortare tur till Åhus, testade att segla men vinden var obefintlig. Framme så passade jag på att köpa mer foder till Brandy då veterinärbutiken var på gångavstånd från hamnen.

Hälsade på Catarina i hennes fina sommarhus och fick ett skönt bad i havet. Här var det fritt från alger och maneter och riktigt skönt. Skönt även för Brandy att kunna vara lös på gården med lite större rörelseutrymme an båten.

8 augusti nu går vi till Skillinge, gillar verkligen de här mindre fiskehamnarna. Lite mer avslappnade ofta en bra restaurang eller som här ett fiskrökeri där vi handlade middagen. Fanns många fina båtar, hus och annat som det var roligt att gå runt och titta på. Varmaste dagen hittills, 30 grader på dagen, vi passade på att tvätta och kände oss som vi satt på en båt i Grekland.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: