31 juli – 2 augusti

En skön morgonpromenad i Berg i fantastisk väder innan vi fortsatte längs kanalen

Över Roxen och vidare ner mot Söderköping även i år var vädret fint denna sträcka

Vi hade bra flyt genom alla broar och slussar avgick från Berg, bassängen 8:50 och var framme i Söderköping 15:20 och då hade vi ändå en väntan för den sista broöppningen. Bra tyckte Brandy som kunde rastas. Varmaste och finaste kvällen hittills så det var läge för champagne. Den flaskan har färdats med motorcykel från Höganäs till Laholm och sedan hela vår resa till Söderköping.

Vår sedvanliga morgonpromenad innan vi la ut. Det fina vädret fortsatte och vi kunde njuta av det ombord. Vi följde nu Mike Greenwoods noteringar i sjökorten och gick in i Flatvarps fiskehamn efter 8 timmars gångtid för natten.

Trevligt men svårbadat. Klipporna var såphala så det blev lite karbadslikt

Söndag morgon vi startar 7:30 från Flatvarp med hopp om att nå Oskarshamn innan dagens slut. Ett stopp vid halv tolv i en fiskehamn vid huvudet på Händelöp med rastning av Brandy och lite smörgås i magen. Bra timing för sen försämrades vädret raskt och det började gå ordentliga vågor. Brandy kröp ihop vid Olles fötter och stannade där till dess att vi var framme i Oskarshamn vid 17:30 på kvällen. Två dagar med så långa pass tar på krafterna får bli lugnare imorgon.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: